0117-391243 info@deknokkert.nl

Als de camping open is lopen onze koeien buiten in de weilanden rondom de boerderij. Op het einde van het campingseizoen, als de herfst aanbreekt en het vaak nat en stormachtig is gaan de koeien de stal in.

Sinds begin november staan de koeien weer binnen in de stal. Ze eten hooi, brokjes, luzerne, kuilgras, ze loeien, ze slapen, ze poepen en plassen, ze herkauwen, ze lopen een hele dag rond en…. ze krijgen kalfjes.

De afgelopen weken zijn een aantal koeien voor de eerste keer moeder geworden. Er zijn twee stiertjes (jongens) en drie vaarsjes (meisjes) geboren. Als de moeders aan het voerhek staan om te eten en Marc en Rick de stal van vers stro voorzien hebben begint het dagelijkse speelkwartier. De kalfjes hebben dan alle ruimte om zich lekker uit te leven en ze rennen volop door de stal.

De vader van de kalfjes, onze stier Olaf, heeft goed zijn best gedaan want als het goed is worden er de komende maanden nog een heleboel kalfjes geboren.

En als de camping in het voorjaar weer open gaat en het is lekker voorjaarsweer dan gaan de moeders met hun kroost de wei in en kan iedereen ze weer buiten zien lopen.

 

schrijf je in voor onze nieuwsbrief

we gaan je niet bestoken met aanbiedingen maar delen informatie en nieuwtjes over onze camping of de omgeving

Leuk! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.