0117-391243 info@deknokkert.nl

Lege kampeerplaatsen, blaadjes van de bomen, een donker toiletgebouw, geen heen en weer rijdende fietsen, auto’s en skelters, geen kinderstemmetjes, geen praatjes met de gasten, stilte op het erf, kortom: winter op de camping.

Wat doen we dan wel in deze koude maanden?

Onze Limousin koeien

Nou, vanaf eind oktober, begin november zijn de koeien vanuit de verschillende weilanden naar de stal gebracht. Nu ze allemaal binnen staan kunnen ze er niet meer zelf voor zorgen dat ze voldoende eten verzamelen dus zorgen wij zo’n drie keer per dag voor een maaltje luzerne, hooi of bietenpulp. Ook vinden ze het fijn als de stal iedere avond schoon en opgeruimd is en dat ze een lekker droog laagje stro krijgen om op te liggen of om in rond te lopen.

Ook worden in deze maanden veel kalfjes geboren waardoor de koeien natuurlijk extra aandacht nodig hebben.

De Limousin koeien kunnen meestal heel goed zelf kun kalfjes op de wereld brengen maar soms is een beetje hulp van ons of de dierenarts nodig.

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen

Het zal bij de meeste mensen niet onopgemerkt voorbij gegaan zijn dat er veel verandert op het gebied van de wetgeving in de landbouw. Ook wij hebben daarmee te maken en moeten hiervan op de hoogte blijven dus volgen we webinars en bijeenkomsten, lezen we nieuwsbrieven en proberen we onze kennis te vergroten.

Voorbereiden op het nieuwe kampeerseizoen

En natuurlijk bereiden we ons voor op het nieuwe kampeerseizoen. Marc en Rick snoeien de struiken op de camping, knotten de knotwilgen, zorgen voor kachelhout, vernieuwen de parkeerplaatsen en zijn daarmee volop buiten bezig.

Ik ben vooral binnen aan het werk met het verwerken van alle reserveringen voor het nieuwe seizoen, het beantwoorden van vragen via de mail, administratie en boekhouding en het onderhouden van de website. Ook heb ik trainingstraject gevolgd over online marketing omdat we met de tijd mee willen gaan en op die manier in contact willen komen met de gasten. Wel een spannend maar leuk onderdeel van ons werk.

Toekomst

Al een aantal jaren spelen we met de gedachte om zonnepanelen aan te schaffen om zo op een duurzamere manier iedereen van elektriciteit te kunnen voorzien.Met de huidige energieprijzen in het achterhoofd hebben we er nu toch serieus werk van gemaakt.

Maar… er komt toch heel wat bij kijken, op welk dak kunnen we ze het beste laten leggen, waar moeten de kabels liggen en hoe komen we met die kabels in de meterkast, welke leverancier kunnen we het beste kiezen, wat is de levertijd, kan het wel allemaal gerealiseerd worden voor het nieuwe seizoen, enzovoort.

Maar… de knoop is doorgehakt, de offerte is getekend en ons is beloofd dat de zonnepanelen dit seizoen de zonnestralen op kunnen vangen en jullie duurzamere energie kunnen gebruiken.

Wat meer tijd voor familie en vrienden

De winter is voor ons ook de periode om wat meer tijd te hebben voor ons gezin, familie en vrienden, om ’s avonds lekker op de bank te zitten met de houtkachel aan, een beker thee, een boek, een film of wat surfen op internet.

En voor mij de tijd om een verdiepende avondopleiding in Gent te volgen waar ik een nieuwe boekbindtechniek leer om mooie handgebonden boeken te maken. Heerlijk!

En… in de winter genieten we ook van de vogeltjes die bij ons wat te eten kunnen halen zoals jullie op de foto kunnen zien.

Op naar het komende kampeerseizoen!

Tosca

schrijf je in voor onze nieuwsbrief

we gaan je niet bestoken met aanbiedingen maar delen informatie en nieuwtjes over onze camping of de omgeving

Leuk! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.