0117-391243 of 06-17561484 info@deknokkert.nl

Knooppunt 39, fietsen vanaf de camping

Het bordje van fietsknooppunt 39 staat aan de ingang van onze camping.

Een ideaal startpunt om de mooie West Zeeuws-Vlaanderen al fietsend te ontdekken. 

Komende vanaf knooppunt 38, het knooppunt bij het bos van Erasmus, nader je bij onze camping knooppunt 39. Het vervolg kan dan zijn naar links, knooppunt 44 naar Zuidzande of naar rechts, knooppunt 34 richting Cadzand-Dorp. 

Op een dag met mooi fietsweer horen wij de voorbijrijdende fietsers dan ook heel vaak zeggen (of roepen): “en nu naar 34, naar rechts” en iets minder vaak: “naar links, naar 44”. 

Als je van Zuidzande of Cadzand knooppunt 39 nadert fiets je over het fietspad langs onze camping richting het bos van Erasmus en natuurgebied De Knokkert.

Op de website van de ANWB kunt je met de fietsknooppuntenplanner zelf een route uitstippelen vanaf knooppunt 39 of één van de al bestaande routes bekijken.

Fietsen over de duinen

Je kunt ook met de fiets over de duinen rijden, van Cadzand richting Breskens. Vanaf de duinen heb je zicht op het strand, de zee, de grote zeeschepen, zeilboten en vissersboten. Bij helder weer zie je “de overkant” met Vlissingen en de Walcherse kust.

Kijk je vanaf de duinen het land in dan heb je zicht op het polderlandschap, de verschillende natuurgebieden langs de kust, een tractor op het land of de slingerende polderweggetjes.

Je kunt ook vanaf Cadzand over de duinen richting Knokke fietsen, je fietst dan langs natuurgebied Het Zwin. Het Zwin was van oorsprong een zeearm die de stad Brugge verbond met de Noordzee. Nu stroomt het gebied tweemaal per dag vol met het zoute zeewater wat ervoor zorgt dat er bijzondere planten groeien en een belangrijk broedgebied is voor veel vogelsoorten. Zeker de moeite waard om even van de fiets af te stappen, op een bankje te gaan zitten en te genieten van het uitzicht.

Wind, wind en nog eens wind

Wat we hier aan de Zeeuws-Vlaamse kust ervaren is dat het (bijna) altijd waait. Daarom een kleine tip: laat je fietsroute afhangen van de windrichting, fiets het eerste stuk tegen de wind in zodat je op de terugweg de wind in de rug hebt (als hij niet gedraaid is natuurlijk).

Fietskaart

Voor iedere gast die bij ons komt kamperen hebben we een fietskaart klaarliggen. Op deze kaart staan een paar fietsroutes met het knooppuntensysteem. 

Ook de gasten die de omgeving niet per fiets willen ontdekken ligt de kaart klaar want er staan ook allerlei andere tips voor uitjes op.

En… natuurlijk kun je ook fietsen zonder uitgestippelde route en kijken waar de fiets je brengt en genieten van de mooie omgeving.

Veel (fiets)plezier in onze mooie omgeving,

Tosca

schrijf je in voor onze nieuwsbrief

we gaan je niet bestoken met aanbiedingen maar delen informatie en nieuwtjes over onze camping of de omgeving

Leuk! Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Chat openen
heb je een vraag?
Hallo mogelijke kampeerder,

Heb je vragen over onze camping?
Stel ze hier en ik beantwoord ze zo snel mogelijk.